2017-07-28, 07:24
Chalmeristen
Tokyo är inte särskilt dyrt, var just en vecka i Seoul och det var dyrare. I alla fall, lokaltåg kostar inte särskilt mycket. 200-300 Yen för en enkel på tunnelbanan, går inte mer än 3-4 resor om dagen tycker jag hur man än gör. lokaltåg utanför Tokyo max 1000 Yen om du skall ut till Hachioji eller liknande ställe som ligger långt utanför.

Shinkansen till Osaka kanske en tusing eller 1500 sek men det går att snåla genom att åka långsamtåg på Tokaido-sen eller ta nattbussen från Shinjuku. Men visst kostar transporter mycket om man skall åka överallt. Hotell kanske 500kr natten även i Tokyo. Måltid 500-600 Yen på kupongrestaurang eller 1000 Yen på vanlig restaurang.

Det enda felet med att åka till Japan är om man inte åker. Japan är ett lätt land att ta sig fram i. Ett problem är att bankomater vid banker inte tar utländska kort, dock kan du gå in på 7-Eleven för dom tar utländska kort. Hotellen tar alltid utländska kort och likaså större varuhus.

Nagoyas tunnelbana kostar mycket mer eftersom den är nyare, Tokyos tunnelbana är avskrive vide den här laget och drivs till självkostnadspris. Men inte ens i Nagoya är tunnelbana dyrt.