2017-08-07, 23:23
Braves
Ursprungligen postat av Ex-President
Jag vill med hyrbil upptäcka västkusten och även en bit in i landet (kommer t.ex. besöka Grand Canyon) under 1 månads tid så jag behöver förslag på vad man inte bör missa på en sådan resa? Har gjort en lista på en hel del men frågar ifall man missat något.

Var är en bra utgångspunkt? Los Angeles? Ska jag flyga dit och sedan utgå därifrån eller välja en annan mindre trafikerad flygplats som t.ex. Las Vegas?


LAX är den bästa flygplats jag någonsin haft med att göra, den rekommenderas varmt. Såvida du inte bara mellanlandar därför det är knepigt att byta terminal från international, väldigt förvirrat och enormt långa avstånd med. Men är LAX din slutdestination vad gäller flyg så är den det bästa, det går dessutom mängder av direktflyg dit så du slipper byten öht (=mindre risk för borttappat bagage).

Många turister gillar Solvang strax norr om Santa Barbara, men för en skandinav är det kanske inte så kul. Hearst Castle är också superfint och poppis. SF har flera trevliga fyrar längs kusten där bara promenaden ut är en unik upplevelse i sig självt, med broar och tunnlar på sina ställen. Sen brukar jag alltid rekommendera SeaWorld i SD för de som gillar djur, jag ska snart dit igen med släktingar som kommer på besök nu i september, kan inte få nog av det stället. Här i stor-LA har vi mängder av museum för den som är intresserad. The Autry Museum om vilda västern brukar vara poppis, och så finns det ju en hel del militärhistoriska museum också. Och Queen Mary i Long Beach såklart där de ger guidade turer för de som vill. I San Pedro (bara ett stenkast från Svenska Kyrkan Los Angeles) finns även museumet Battleship USS Iowa.