2017-08-13, 08:49
Ennummerilla
Ursprungligen postat av Lifewringer
Varma och fuktiga somrar, kalla och fuktiga vintrar, ibland "ice storms" som gör att man inte kan åka till jobbet...

Men gillar man det kustnära och ofta pittoreska småbyaboendet så är NS rätt plats för dig!

Bostadspriserna är modesta jämfört med i Sverige. Däremot råder andra låneregler.

Lunenburg och Aspotogan är fint och även andra delar av South Shore. Jag är rätt förtjust i Cape Breton.

På senare år har man byggt ut bredbandskapaciteten så det går att jobba hemifrån för rätt yrkesgrupp...

Kolla min andra post om "Skilled worker express entry"


Tack för svar!

Vädret tror jag att jag skulle trivas med, jag gillar årstider.. Jag lockas väldigt mycket av naturen, är uppvuxen i skogen, mycket sjöar, men gillar också att ha havet nära, och jag föreställer mig att man kan få allt det i NS?

Det jag undrar över är kulturen.. Jag har fått intrycket av att NS, NL och PEI är lite mer traditionella, att man har en stolthet och styrka i sin lokala kultur. Det tycker jag är väldigt positivt... men samtidigt har jag hört att en baksida av det är att man som invandrare aldrig kommer att bli accepterad, att det är svårt att få vänner osv. Tycker du att det stämmer, eller är människor någorlunda öppna? Jag har inga problem att försöka assimilera och passa in på deras villkor, med det vore tråkigt om man aldrig skulle ha en chans att komma in i gemenskapen trots det.

Jag ska kolla länken du postade, jag har varit inne och kollat lite där innan, har gjort något "självtest" där man fick en fingervisning om hur många "poäng man var värd" och fick ett hyfsat antal så vem vet!