2017-09-01, 23:08
Elross
machu Picchu skulle jag säga, det finns många leder du kan gå på allt från två till fyra dagar om du vill vandra för att till slut nå machu Picchu, annars kan du ta tåget dit och köpa en entré biljett och gå runt en dag. Vill du vandra utgår det från Cusco. Delar av vandringsleden kan vara avstängd under Oktober.

På gränsen mellan länderna har du Titicaca sjön, där ahr de flytande öar de bor på som de bygger av vass.

Bolivia har lite allt möjligt, allt från djungelturer både i norr och öst (Santa Cruz och Rurrenabaque) till saltflats i söder som är populärt. De flesta stannar till i La Paz någon/några dagar, där har du Death Road där de cyklar ner för.

Beroende på vilken väg du tar men i norra Argentina (gränsen mellan Paraguay och Brasilien har du Iguazu, det är flera vattenfall många rätt stora och är kanske ett måste om du inte är för långt borta. Jag tror ingen ångrar sig som besökt dem. Sen har du Patagonia vilket är väldigt vacker och populärt att resa runt i, Buenos Aires är trevligt men påminner lite mer som väst europa än många övriga ställen i Sydamerika.


Brasilien har du såklart Rio som de flesta besöker, vill du se något lite annat så Ilha Grande, populärt om du gillar stränder. Igassu vattenfallen har du på denna sida med. Har du tid finns det gott om Djungelturer i Amazonas, detta är dock rätt långt in i landet och bör nog flygas då landet är stort.