2017-09-10, 00:05
fqlk
Tack så mkt för svar! Inser också att det är omöjligt att hinna med alla länder, därför uppskattar jag filtreringen!

Ursprungligen postat av Lobengula
Länderna som nämns är: Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenya, Rwanda, Uganda, Namibia, Moçambique, Madagaskar

Att besöka alla på en månad är omöjligt om man inte vill tillbringa större delen av månaden på flygplatser.

Juvelen är givetvis Sydafrika som har så många aktiviteter och upplevelser att det täcker en månad och mer. Man ska komma ihåg att Sydafrika är stort, mycket stort. Bara flygresan mellan Johannesburg och Kapstaden tar två timmar.

Botswana har Okavangodeltat som är en upplevelse.

Zimbabwe och Zambia har Victoriafallen och det är i sig en otrolig upplevelse oavsett vilken sida av fallen man bor på. Jag rekommenderar dock Vic Falls på Zimbabwesidan.

Rwanda/Uganda är intressanta för gorillasafari men det måste planeras i förväg. Man kan inte bara komma dit och åka på en tur då man behöver tillstånd.

Namibia är en störtskön upplevelse av kalahariöknen. Windhoek gör man på ett par dagar, det är kusten som är mest sevärd med Swakopmund, Walvis Bay och Lüderitz. Långa avstånd dock och Lüderitz är svår om man inte gillar lång biltripp. Visst, har man pengar så går det att chartra ett plan, går väl på en 5000 kr enkel resa.

Mocambique har jag varit i men gillade inte då det är fransktalande.