2007-01-28, 13:56
Vagabonden
Ursprungligen postat av solitarydrinker
Tjena

Gjorde nästan exakt den där resan för 8 år sen (minus Tibet o arabländerna). Fattade inte riktigt hur lång tidsplan du hade räknat med, ungefärligt? Jag var borta nästan 1 år o då hann jag se de länder jag besökte i lugn o ro samt lättare att leva billigt eftersom jag hade tid att leta upp schyssta hotell som även var billiga. Mitt råd är alltså att ta tid på dig, onödigt att stressa runt när du ändå har tagit dig så pass långt!

"Då uppstod problemet vad jag ska göra på jul och nyår, och det slog mig, jag kan ju faktiskt åka till Thailand då jag har bekanta som övervintrar där. Således åker jag Hong Kong genom landet till centrala Kina, tar nya Himalayatåget till Tibet, genom bergen, via Bhutan hamnar jag i Bangladesh. Traskar genom Burma via Kambodja och Angor Wat. Tågar ner genom Thailand till Singapore. Tar flyg upp till Koh Samui och båt till Koh Phan Ngang. Det borde man ju hinna fram till 24 december? Eller?

Efter det åker jag till Phuket för att se det och flyger till indiska östkusten... "


Tror tyvärr inte att det där med att ta sig landvägen mellan Bhutan/Bangladesh/Burma funkar. Dels för att de finns ett land som heter Indien mellan länderna och dels för att jag starkt betvivlar/vet att Bhutan och Burma tillåter dig att göra det. Men visst finns det säkert sätt att smuggla sig över gränserna om man pallar resa på det sättet? Har dock hört (för ca 1 år sen) att gränsen mellan Kina och Indien vid Sikkim på den indiska sidan, åter är öppen (nån som vet mer?). Bhutan tar dessutom ut en avgift på 1-150 USD/dagen för att turista där, en summa som tydligen är nästan omöjlig att komma ifrån.

Annars skulle jag rekomendera dig att stryka minst hälften av länderna om du inte A. har väldigt gott om tid/pengar eller B. nöjer dig med typ 1 vecka i varje land. Tänk även på att om du ska resa i Israel så gör det efter att du har besökt arabstaterna, kan bli trubbel att komma in i dessa länder annars.

Lycka till med reseplanerna, låter som en grym tripp![/QUOTE]

Tjena. Tack för den responsen. Kul att du gjort en liknande resa!

Idéen var att försöka avklara Stockholm-Thailand mellan 1 november och 24 december, alltså hinna till Koh Phan Ngang och fira jul och nyår. Därefter bär det vidare och jag siktade på att hinna till Israel till april under påsken och sedan komma hem i maj.

Vad jag förstått så har Bhutan börjat satsa på turism vilket gör avgiften lite märklig, är du säker på att den finns?

Även Burma satsar på turism (det har jag tom läst en reseguideartikel om ) så det borde vara enkelt att komma in i. Dessutom vet jag att många svenskar som stannar länge i Thailand brukar åka över gränen i Burma för att förnya sina visum.

Har självfallet tänkt på resan arabstater/Israel. Har man en israelisk stämpel i passet så kommer man inte in. Därför var tanken att avverka Syrien/Libanon/Jordanien för att ta sig in i Israel från just Jordanien, det land som verkar minst hatiskt mot Israel. Därefter tar jag båt/flyg till Cypern och detsamma till Turkiet.