2017-10-04, 14:01
FinskSvartskalle
Ursprungligen postat av fruciante
Hur upplevde ni staden?
Är det dyrt?
Hur var vädret?
Hur är människorna?
Var det svårt med språket?
Hur upplevde ni kulturen?
Hade ni problem med brottsligheten?


1.Sist jag var i Brasilien var oktober 2015 och priserna kändes som i Sverige.

2.Människorna...dom flesta glada och vänliga (men inte nödvändigtvis ärliga för det) men tyvärr finns det brassar som anser sej vara bättre och RENARE än européer och dom kan inte sluta kalla utlänningar för det vidriga ordet GRINGOS. Men som sagt, dom flesta var faktiskt helt okej.

3.Portugisiska är mitt fadersmål och jag kan det ganska bra, men ibland kan det va svårt att fatta va brassarna säger, för dom använder mycket slang, förkortar vissa ord och babblar snabbt och ibland otydligt. Men det finns alltid brassar som talar med lagom fart och säger orden och meningarna så klart och tydligt som dom kan av respekt för att man är utlänning.

4. Kulturen.....som ateist tycker jag att dom är för påverkade av kristendomen och andra vidskepligheter och sen apar dom efter varann för mycket. Jag har respekt till brassar som vågar tänka annorlunda,förnuftigare, modernare och mera praktiskt. Dom är inte många men dom finns.

5. Jag har varit 6 ggr i Brasil och av nån mirakulös anledning vart jag aldrig rånad eller ens blåst.
Min brasilianske far vart rånad en kväll på väg hem från en bar i huvudstaden Brasília och mitt ex från Rio och hennes väninna vart rånade precis utanför en snutstation, också sent på kvällen, det i staden Altamira, i delstaten Pará. Min farsa vart strypt med slips av rånarna och exet o väninnan vart hotade av två killar på hojjar som rikta revolvrar mot dom.

Brassarna själva säger att Rio de Janeiro är den absolut våldsammaste och farligaste staden i landet, och man har ju sett artiklar och youtubeklipp om hur folk rånas där vilken tid av dygnet som helst.
Om jag vore där nu, så hade jag klätt mej simpelt (men ändå cleant )utan NÅGRA SOM HELST dyrbarheter men lite cash hade jag ändå haft med mej så inte rånaren/rånarna blir piss förbannade för att man inte har nåt åt dom.
Gå helst där det finns snutar i närheten och mycket folk. Som sagt, man kan bli robbad där också men bättre att gå där än på öde gator/gränder/slumområde. Och natten är ju värre än dagen (samma gäller ju worldwide).
Så länge man inte blir rånad/skadad/smittad så har man oftast en jävligt trevlig tid i Rio och Brasilien.