2017-11-06, 21:33
SoderortFTW
Ursprungligen postat av Den skamlöse
Skyltningen till höger mot Slussen var överkorsad. Det gick kanske att svänga till höger, men i så fall hade man inte kunnat ta sig fram till Slussen, om man får tro skyltningen. Visst hade jag kunnat svänga av från Hornsgatan tidigare, men var hade jag hamnat då? Jag är ju inte stockholmare, och jag är heller inte klar över på vilken del av Hornsgatan det är dubbdäcksförbud.

Men det är ju sant att risken att åka dit för att man kör med dubbdäck på Hornsgatan någon enstaka gång torde vara minimal. Å andra sidan, vad är det för mening med dubbdäcksförbudet om man inte kontrollerar att det efterlevs?


Det överkryssade "GAMLA STAN SLUSSEN" är mest för att markera för folk som kommer från Gullmars att avfarten är avstängd, inte att folk på den sidan betongsuggorna inte kan svänga höger. Annars är nog den vägen via Söder Mälarstrand jag hade tagit också, men så kör ju jag dubbfritt (inte för att jag någonsin hört talas om någon som fått böter för dubbdäck på Hornsgatan/Fleminggatan/Kungsgatan)