2017-11-10, 19:23
GormDenGamle
Ursprungligen postat av Virre217
Jag är väl en hyfsat rutinerad indie-traveler och har hunnit med delar av Afrika och Asien, men hittils har mellanöstern varit obesökt och jag tänkte slå slag i saken och ändra på det.

Som bakgrund kan sägas att jag verkligen ogillar klassiska turistresor utan vill ta mig fram och improvisera såpass mycket jag kan och gärna flackar runt i länder utan att bry mig om turistbekvämlighet.

Jag vill också gärna sträva efter genuina upplevelser och har det hellre lite jobbigt än blir serverad en tillrättalagd turistillvaro, och det är bl.a. därför jag valde Iran som land då det ju inte direkt är klassiskt turistland.

Då jag inte känner någon från Iran så har jag inte heller någon uppfattning än det som serveras från media, alternativt turistbeskrivningar som i sin tur är extra glättiga så inte helt självklart hitta balanserad information.

Med ovanstående som bakgrund vore det intressant om någon kunde dela med sig av upplevelser och tips som turist i Iran, då upplevelser direkt från källan alltid är mest värt.


Hur gick det med din resa till Iran?
Något du kan rekommendera?