2017-12-01, 19:39
Amberfly
Ursprungligen postat av SprayLord
Tips till turisten (och den smidige resenären):
Alltid bäst att oavsett flygpriser välja Heathrow, och sedan ta tunnelbanan från flygplatsen (Piccadilly Line) direkt in till stan.
Du köper med fördel ditt Oyster card för din fortsatta London-vistelse på någon av Heathrow's tunnelbanestationer.

Enkelt, billigt och utan krångel med långsamma transfers eller bilköer vid rusningstrafik.


Långsamma transfers? På vilket sätt? Att resa från Heathrow till centrala London tar ungefär 45-60 minuter (beroende på vart man ska). Från Stansted tar det 45 minuter med tåget. Från Gatwick varierar restiden mellan 30-45 minuter (beroende på vilket tåg man tar). Ja, jag är medveten om att man kanske inte har hotellet/boendet precis vid tågstationerna (om man tar Gatwick eller Stansted istället). Men man kanske inte har hotellet längs Piccadilly Line (från Heathrow till London) heller. I vissa fall kan även Gatwick eller Stansted vara smidigare, beroende på var i London man ska bo. Så man får inte nödvändigtvis långsammare transfers bara för att man väljer en annan flygplats. Bilköer råkar man ju bara ut för om man väljer taxi eller buss istället. Att man väljer buss kan jag delvis förstå, då det går att få tag på riktigt billiga flygbiljetter.

Gatwick och Stansted kan också vara fantastiska på sitt sätt. Man kan nämligen använda tågbiljetterna för 2 for 1-erbjudanden senare (om man går till en national rail station och ordnar det). Det går inte om man tar tunnelbanan från Heathrow.

För övrigt är Heathrow den flygplats som jag ogillar mest, använder den bara det behövs för en mellanlandning. Inte för att resa till/från London annars.