2017-12-11, 09:09
SwedeAmerican
Hej! Min första tråd med mitt ironiska användarnamn. Läst en del andra trådar här om samma sak och bestämde mig för o göra samma, till folk som kanske går i samma banor.

Jag flög hit i slutet av juli 2017 på något som egentligen skulle vara en 2 mån semester. Jag kände en person här sen innan då jag varit här förut, och fick en massa bekantskaper och började då känna lite att jag inte längtade hem utan hellre ville bli kvar. 2 månader blev till 3.

Eftersom jag skippade mitt flyg när jag egentligen skulle hem bestämde jag mig för och fundera på saken, och inte "spika" nåt på en gång. Och där satt jag, 3 dagar innan jag hade stannat längre än man får.

Jag lyckades hyra in mig hos min kompis i ett av hans rum i lägenheten. Förklarade läget, hur jag kände.

Han förstod, och nu har jag bott här olagligt i ca 2 mån.

Jag fick hjälp med och hitta ett jobb, vilket var som diskare på en liten restaurang där jag tjänar 8$ i timmen vilket inte är det lyxigaste. Dessutom är det behovsanställning vilket betyder att jag bara kan jobba där när det behövs vilket är 3-4 dagar i veckan.

Summa av kardemumman? JAG ÄLSKAR och bo här. Allt är så bra, alla är så trevliga och man känner sig levande.

JA - jag har många gånger funderat på vad jag ska göra om något händer, tex sjukdom, blir av med jobb osv. Har planerat allt så gott det kan för och göra det bästa av situationen, men eftersom allt är oförutsägbart så kan man aldrig planera nog.

Jag tänkte att jag besvarar dom troligtvis vanligaste frågorna här nedanför.

Vart bor du? - New York City. (Bra immigration laws)

Vad är dina planer för framtiden? - Funderar lite ibland på att i framtiden försöka ta mig till LA. Inte det lättaste och få jobb som illegal immigrant.

Hur fick du ditt jobb? - Min kompis som har en massa kompisar som kände någon osv osv. Inte det lättaste. Dom flesta vill inte ha illegala immigranter utan ett SSN då lönen dom ger en svart blir jobbigt och redovisa sedan när dom ska lämna in sin tax form eller vad det kallades.

Har du ingen familj hemma? - Jo. Jag ringde dom och förklarade läget när jag bestämt mig. Kalabalik vart namnet. Idag är det dock ganska cool, även fast dom tycker jag har gjort ett misstag ( Vilket jag kanske inser att det var i framtiden?)

Det var nog det.

Har ni fler frågor? Ställ dom gärna nedanför så ska jag svara när jag har tid och så gott det går