2018-01-03, 08:23
Hpyzk
Japan och Tokyo är verkligen värt att resa till. Var beredd på kulturkrock, lite besvikelse, en ny syn på Japan och uppskattning av vad det faktiskt är.
Jag var där för ett par år sen och hade förväntat mig pittoresk arkitektur och klassisk japansk kultur men fick mitt livs uppvaknande. 90% av Tokyo och även Japan i övrigt består av tvåvåningshus i betong. Slitet men rent, charmigt och förvånansvärt Amerikanskt. Kolla på "One Punch Man", det är nutida miljöer. Förvänta dig inte en massa tempel eller parker, de får man verkligen leta efter.
Sen är Tokyo förvånansvärt lugnt och som Svensk passar man som hand i handsken vad gäller köande och ordning. Tunnelbanan är lätt att använda och det mesta finns på engelska. Räkna dock inte med att Japanerna kan engelska eller att man ska kunna ta sig fram på kroppsspråk på samma sätt som i Europa, deras kroppsspråk är annorlunda, vilket är fascinerande.
Som västerlänning har man blivit utpumpad den klassiska Japankulturen men det är den moderna Japankulturen som är det överväldigande med Tokyo och Japan. De lever verkligen i en manga-värld med popmusik, varumaskiner överallt och fulla kostymfånar som dräller på nätterna. Det är underbart, men inte vad jag förväntat mig iaf.

Vad gäller Sumobrottning måste du förbeställa, tyvärr månader i förväg för populära matcher. Så kolla upp det hemma om du vill gå på det.

Jag kan verkligen rekommendera en resa till Tokyo!