2018-01-08, 19:26
Cauvie
Ursprungligen postat av duro
Jag tyckte det kändes konstigt att befinna sig vid medelhavet fast det är fullt med turkar, som inte är några havsmänniskor direkt. Senaste åren har dock Européerna valt bort Turkiet till förmån för andra destinationer runt medelhavet. Spaniens, Greklands och Italiens turistnäring har återhämtat mycket tack vare detta och Kroatien har fullkomligt exploderat som turistmål.

Istanbul däremot klarar sig tack vare alla historiska sevärdheter, det är fortfarande en av världens mest besökta städer.


Jag har varit i Turkiet en gång som grabb med familjen och aldrig mer! Har även varit i samtliga sydeuropeiska länder inom den västerländska sfären (ej Kroatien än) på solsemester och kontrasten är såklart enorm! Och det är som du säger, det känns inte naturligt på Turkiets kuster utan väldigt syntetiskt för att göra det "trivsamt". I Italien och Spanien är det lite som att vara på kusterna här i Sverige på sommaren. Det finns en glädje och naturlighet medan Turkarna har rest upp hotell och putsat till en strand men det finns ingen glädje.


Turkiet är väl också det lite mer mildare MENA landet att semestra i. Kan inte föreställa mig de som åker till Egypten, Tunisien, Marocko m.m. Fy bövelen! Istanbul har jag inga åsikter om men, nej tack. Jag besöker hellre Rom, Tokyo, Madrid eller Moskva.