2018-01-11, 15:38
Ursprungligen postat av Khamlia
Dessa länder ligger inte i Mellanöstern men i norra Afrika.

Ska vi vara så petiga så ligger Egypten visst i ME, tillsammans med Turkiet & Cypern. (Dock har du rätt i att Marocko samt Tunisien tillhör NA.)

Personligen kan jag rekommendera Fujeirah, Ras al Khaimah, samt Abu Dhabi om man inte är intresserad av Dubai specifikt när det gäller UAE. Förstnämna för natur och stränder, RaK för golf/fest/Dubai-light (även i priset), och Abu Dhabi för lite mer vuxen semester i storstad.

Av de övriga länder i MENA så kan jag personligen rekommendera:

Egypten, (Kairo är helt klart underskattat) och speciellt Dahab om du vill ha lite lugnare, lite mindre, lite billigare solsemester och slippa alla ryssar i Hurghada samt Sharm el Sheikh. Perfekt om du vill snorkla, bo precis vid havet, ha billiga aktiviteter och möjlighet till att röka på med beduiner (fett olagligt dock, men finns som alternativ lol) och festa billigt på barer och nattklubbar.

Qatar, en mini version av Dubai. Lite billigare, lite mindre, men helt klart imponerande om man aldrig varit i regionen tidigare.

Oman, otroligt vackert med mycket att se. Musandam är galet vackert och alla är sjukt trevliga om en lite mer konservativa än i övriga Oman. Dock rätt lite att göra då området är väldigt litet, men har du en bil till hands så rekommenderar jag att köra igenom området och besöka alla gamla platser som har karaktär och historia som är svårt att hitta i regionen annars. Ett besök till Khasab fästning/museum rekommenderas! Boka in båttripper!

Saudiarabien, helt klart grymt att uppleva om än lite krångligare att få till en festkväll Är man intresserad av det historiska MENA så är Saudi något som inte ska missas, finns mängder att se. Nu när de även öppnar upp landet och ändrar på en massa regler och lagar så kommer snart finnas en hel del mer saker för turister.

Länder som jag inte personligen kan rekommendera men som jag på annat vis vet är värt så är följande bra alternativ:
Iran
Turkiet
Syrien (tro det eller ej, men jävligt svårt att få ett visum)
Palestina
Israel
Jordanien
Libanon
...

Allvarligt talat. De enda länderna jag inte kan rekommendera utifrån egen erfarenhet eller av vänner, nyligen, så är främst bara Yemen samt eventuellt Irak de enda länderna du borde ha på din "besök inte" lista.