2018-02-11, 00:24
weedwarz
Ursprungligen postat av Mackan52
Då kan jag även passa på att peta in konceptet "liggbussar" i Vietnam, det är bussar för långresor som ger en möjlighet att ligga bekvämt (tänk en vilostol som fällts ut till max), hyfsat billiga, luftkonditionerade, wifi mm

Men de är byggda så lokalbor kan ligga i dem! Igen, inte för västerländska mått, det var asjobbigt att ligga i dem! Benen fick inte plats och jag fick sitta i en ställning så benen låg ute i gången, jag vågar inte tänka på hur urlöjlig jag måste ha sett ut!

Vill du bo på måttliga hotell, eget rum m dusch etc så leta hotell utanför turistghettona. Bodde några dagar i Distrikt 4, Saigon och fick ett rum i västerländsk standard för ca 200 kr natten

Edit
Bli inte förvånad när hotell/hostels vill ta hand om ditt pass, utlänningar måste registreras varje dag hos den lokala polisen av hotellet.


Låter ju faktiskt charmigt även det! Var landa du när du först kom till Vietnam, samt vilka städer besökte du? Min tanke är ju typ Hanoi - Saigon med ett par stopp påvägen givetvis.

De sistnämnda läste jag i en annan tråd här.. Kan de inte bara ta en kopia av det? Tänker man kommer ju kanske behöva det när man är ute på vift under dagarna..