2018-02-12, 23:36
Hegamon
Ursprungligen postat av Alexgustafssoon
Tja jag funderar på att flyga till Colombia och till en början boka hotell men sedan söka jobb o fixa vanligt boende o leva där i några år. Någon som kan beskriva hur farligt det ör i Colombia? Och någon spm vet om jobbmöjligheter osv elle är det bara "rika" som har jobb i landet?

Jag kan spanska och ser ut som andra colombianer, gracias


Du får läsa på ordentligt. Jag är i ett betydligt fredligare land i Sydamerika i bland (Chile). Där ska jag inte gå ut själv kvällstid till affären, jag gör det ändå ibland. Absolut inte gå till områden som är fattiga, jag vistas i ett område där folk är normal-inkomsttagare. Har vakthund och grind till bostaden.

I vissa länder måste du vara rejält vaksam och planera extremt noga, exempelvis Mexico. I andra länder riskerar du blir skjuten i huvudet, exempelvis EL Salvador. (Jag såg du hade sydamerikanskt utseende, det bör förbättra din säkerhet avsevärt, men dom kollar på om du har dyra kläder på dig, då kan det vara kört ändå.

Som västerlänning bör du alltså bosätta dig i ett bättre område, självfallet. Du bör heller inte lita på främlingar bara för att dom vill lära känna dig etc.

Jag kan alltså inte Colombia men jag hoppas något var till hjälp.