2018-02-13, 04:48
fruciante
Ursprungligen postat av Hegamon
Du får läsa på ordentligt. Jag är i ett betydligt fredligare land i Sydamerika i bland (Chile). Där ska jag inte gå ut själv kvällstid till affären, jag gör det ändå ibland. Absolut inte gå till områden som är fattiga, jag vistas i ett område där folk är normal-inkomsttagare. Har vakthund och grind till bostaden.

I vissa länder måste du vara rejält vaksam och planera extremt noga, exempelvis Mexico. I andra länder riskerar du blir skjuten i huvudet, exempelvis EL Salvador. (Jag såg du hade sydamerikanskt utseende, det bör förbättra din säkerhet avsevärt, men dom kollar på om du har dyra kläder på dig, då kan det vara kört ändå.

Som västerlänning bör du alltså bosätta dig i ett bättre område, självfallet. Du bör heller inte lita på främlingar bara för att dom vill lära känna dig etc.

Jag kan alltså inte Colombia men jag hoppas något var till hjälp.


Precis.
Om man behöver gå ut kvällstid så ska man se till att inte ta med mer än nödvändigt, och alltid ta den bästa mest "safe-a" vägen, man ska alltså hellst lämna mobilen hemma och inte ta med sig mycket kontanter eller ha synliga värdesaker på sig. Har man märkesjeans eller speciella skor tex kommer folk lägga märke till det, även om man går långsamt som en utlänning som inte tror att det kan hända honom någonting. Gå hellst inte ensam eller drogpåverkad när det är mörkt. Om nån överfaller en så ska man absolut inte göra motstånd.

Vart i Chile brukar du vara? Har du varit i El Salvador?
Funderar på att dra till Mexico senare i år...