2018-02-15, 09:46
Femme.Fatale
Ursprungligen postat av mikaelols
Vad är det med vissa som tror att du är mer utsatt som västerlänning?
De skiter totalt i oss, springer du under och är full och tror du äger världen så får du en smäll men det är nog för att du är en idiot och inte för att du är en gringo.

Jag har hängt i både Bogota, Medelin och Cartagena.

Min rankning
Bogota, tråkig stad, osäkert men finns säkra områden så som Zona Rosa och Zona G. Håller man sig dig där och tar taxi kvällstid så är man safe.
Medelin , jäkla cool stad. Safe i Turistområdet. Man kan röra sig i andra områden men undvik kvällstid.
Cartagena, svin safe. Gamla stan är som Marbella, utanför gamla stan kan det vara ruffigt men så mycket backpackers så det du kan bli utsatt för är vanligt hustle som i alla turistorter.

Min största varning med Colombia är att människorna saknar konsekvensanalys. Detta pågrund av dålig utbildning så de kan inte se längre än 3 steg fram. Vi förliste exemplevis med en båt på grund av att kapten tyckte det var ok att ge sig ut på sjön när hela ens magkänsla sa att detta ser farligt ut. ( får således skylla mig själv )

Jag känner ett par systrar som är från Colombia och de säger själva att det är jättefarligt. De bor inte där längre eftersom deras familj blev hotade av maffia. Deras familj är inte kriminell utan har ett framgångsrikt företag.
Personer med pengar är mer utsatta. Västerlänningar har rykte om sig att ha pengar. Därför är man mer utsatt.
Men ja, såklart du vet bäst!