2018-02-28, 15:22
Hej alla resenärer.

Jag är precis färsk på travel forum och vet inte helt vad mitt mål med denna registrering är än. Men antar att jag sköre likasinnade att få idéer och inspiration från. Såg inget generellt forum för Asien så la mitt inlägg på Vietnam.

Jag har bokat en biljett till Hanoi, Vietnam i mitten av juni. Sen har jag sex månader på mig att fylla mitt liv med äventyr. Kommer i samma veva att säga upp mig och går lite i tankarna på att sälja min lägenhet.

Beslutet blev taget ganska snabbt och inte direkt genomtänkt. Men nu har jag iaf några månader att planera.

Min första insikt är att jag bokat min resa under monsunen i Asien. Vilket inte känns helt genomtänkt. Jag kommer även ha ganska tight budget efter som jag har utgifter hemma i Sverige under min resa. Jag har räknat med ca 300 kr dagen och då är allt inkluderat med biljetter, mat, boende m.m. Det kanske är mycket för vissa och väldigt lite för andra, men jag tycker det borde funka.

Jag har tidigare rest lite i Thailand och Filipinerna. Men inte på samma backpackervis som jag kommer göra nu.

Den första månaden har jag klart för mig vilket land jag kommer vara i och hur transportsättet kommer vara. Efter det har jag bara en ide på hur jag ungefär vill resa.

Som tidigare nämnt så har jag bokat en biljett till Hanoi, Vietnam och kommer där ifrån att köra söder ut på en inhandlad motorcykel. Efter som jag har mycket erfarenhet av tvåhjuliga fordon och vana att köra i Asien kommer inte körandet bli ett problem, men där emot så är rutten ganska diffus än så länge.

Har hämtat lite inspiration från denna bloggare, då är det 4. THE BIG ONE jag tänker på, fast från norr till söder.

Efter det så har jag funderingar på om jag ska ta mig in till Kambodja Thailand Sri Lanka Indien. Har även kollat på Indonesien. Men aldrig pratat med nån som vart i Indonesien förutom Bali så vet inget om det.

En önskan med resan är om man kunde hjälpa till med volontärarbete. Gärna något med El eller annat tekniskt arbete för ett område som t.ex. saknar el eller vatten. Har googlat lite om detta men inte helt säker på vad jag hittar, tycker det känns väldigt luddigt. Att lära ut engelska i text är inget för mig.

En annan fundering är om man ska börja vlogga/blogga, men vill inte att det ska ta fokuset från resan.

Tänkte försöka uppdatera mitt inlägg inför resan och även under resan när jag fått tipps och idéer på vad jag kommer göra. Återkoppla gärna med era tankar eller om ni gjort eller ska göra en liknande resa, eller tips på bra boenden där man kan träffa andra resanden.

Bokat:
Vietnam
Hott listan:
Sri Lanka
Indien
Möjligen:
Kambodja
Thailand
Indonesien