2018-04-30, 01:04
Dharmabum
Ursprungligen postat av Marron
Landtransport Santos- Brasilia lär nog vara dyrare än sjötransporten från Sverige även om man ordnar det själv. Om du tar en last från Kina till Göteborg och sedan lastbil till Norrland så kostar landtransporten mer så det är inget specifikt för Brasilien.


Ja, det du skriver stämmer ju om man pratar om landtransporter med normala flyttfirmor. I Brasilien kan man dock lösa sådant på fler sätt. När jag flyttade inom Brasilien, faktiskt längre än Santos-Brasilia, gick jag bara till ett torg som är känt för att en massa chaufförer med egna fordon i olika storlekar hänger där i väntan på kunder. Branschen består alltså av massor av små aktörer och inte bara av några få stora som hos oss. Att flytta en liten personbil och några kubikmeter prylar kostade omkring 10 000 SEK. Det är svårt att få vettiga garantier på det sättet men både jag och svärfar åkte med i lastbilen...

Att skicka en container (20 kubik) Göteborg-Santos kostar en liten bit över 30 000. Då ingår inte lokala kostnader som förtullning klarering i Brasilien.