2018-05-04, 14:59
TokayGeck
Ursprungligen postat av Tjyvslag
Hej,

Flyttar ner till solkusten, Malaga-trakten, i september. Har varit i Spanien i september tidigare och då var det mycket behagligt. Hur är det därefter, oktober-januari, någon som bott där under den perioden? Ser väderdata osv men "riktiga" upplevelser vore intressant. Hur kommer man som svensk uppleva vintervädret där, skönt, kallt som fan ändå eller var tar det vägen?


Haft hus i över 10 år i Spanien, utanför Malaga. Varit där alla årstider. Fram tills November är vädret typ svensk sommar, December kan också vara bra. Januari-Februari är kallast och regnigast, cirka 15 - 18c dagtid och runt 5 - 10c nattetid. Husen blir iskalla så det känns som vargavinter. Mars och april är en blandning mellan Januari och Maj, vissa dagar super skönt med 22 - 24 grader och andra kalla och regniga. Det är lågnt ifrån ett tropsikt paradis men 1000% gånger mildare än övriga Europa och i synnerhet Sverige.

Glöm inte att lära dig spanska så du får en trevligare upplevelse i landet.

Jag trivs i Spanien men trivs ännu bättre i södra delarna av USA där jag bor andra delen av året. Spanien har en super bra sommar in my opinion!