2018-05-07, 13:42
andejoha
Ursprungligen postat av DrGreenT
För att svara kort på frågorna: Ska öppna företag, har en tjej (och en ex-fru därifrån) och pratar portugisiska flytande. Har varit där sedan 2010 mer eller mindre, så det är till och med att vänner och bekanta har accepterat mig som brasilienare

Angående kriminaliteten så kommer jag inte att vara i någon större stad. Runt 1 miljon som bor där jag verkar i nordöstra delen av landet. Det finns en del kriminalitet, som på alla andra platser, men den är rätt så begränsad fortfarande till de fattigare områdena. Jag har under mina år "bara" varit med om en handfull farliga situationer, men de har aldrig varit riktade mot mig eller någon jag har varit med. Tror mycket på att inte leta problem och inte försöka stå ut. Jag har dock utseendet på min sida, så jag smälter lätt in.
Har redan sen innan jag kunde språket knatat runt i favelorna även sent på nätterna, och det är aldrig några problem så länge man är lite streetsmart.


Hej. Tänkte kort ge några tips.
Har du ej redan så skffa CPF. Kolla vilken visumtyp du skall ha hos Federala polisen. Vissa typer kan ej nytas emellan utan att lämna landet - och det kan vara ganska långt. Investeringsvisum finns, med då medföljer vissa investeringskrav.

Kommer du som anställd av någon är det oftast enklare att erhålla permanent uppehållstillstånd.

Har du frågor är du välkommen att maila mig.

mvh
andejoha