2018-05-07, 20:06
Nu ska jag visserligen till Japan i år, men jag har alltid velat se Brasilien och Rio, då min mormor hade många historier därifrån när hon var där på 60-talet.

Många som skriver att om man inte ens är lite streetsmart så blir man rånad, eller värre, bara man går uanför dörren. Detta låter enligt mig otroligt, kraftigt överdrivet.

Min chef var där med en annan kollega för 10 år sedan, och på honom lät det idag, när vi pratade, som att det inte skulle vara särskilt mycket annorlunda mot andra storstäder.
De gick runt, var ute sent och kände sig aldrig otrygga. De hade även en brasiliansk kompis som tog dem upp till nån favela för att visa. De såg mycket fattigdom, men inga beväpnade barn som många ojat sig över.

Så, hur är situationen i Rio? Är det verkligen så illa som folk vill få det till, eller är det egentligen inte särskilt mycket farligare än någon annan storstad i världen, typ Los Angeles, Paris eller Bangkok?

Förstår att det finns vissa favelor som kanske inte är så roliga, men nu pratar vi själva Rio stad, och inte någon eventuell slum som ligger såpass skymt att man som turist inte ens kommer dit. Det finns ju även mindre trevliga områden i alla världens storstäder.