2018-05-17, 09:02
DrGreenT
Ursprungligen postat av Dharmabum
För fem år sedan var jag i kontakt med flera fraktbolag med anledning av en flytt från Sverige till Brasilien. Det är en öppen fråga om det bara är fraktbolaget du anlitar i Sverige som ska ha betalt, då måste du låta dem ta hand hela frakten via sina partners i Brasilien. Jag bodde då i Brasilia och att köra lasset från närmsta godshamn (Santos) till Brasilia var dyrare än sjöfrakten. Det är alltså en bra idé att lösa den biten själv. Men då gäller det att stå på kajen med en egen lastbil när godset ankommer annars kan det ticka iväg en hel del pengar i hamnavgifter. Du kan också spara pengar på att själv sköta all byråkrati i Brasilien men det är en hel del papper att sätta sig in i. Jag flyttade aldrig över mina grejer, vilket var dumt eftersom jag nu betalat mer i magasinshyra än vad det hade kostat att ta hit det...

När det gäller inspelningsutrustning så kan du fundera på att ta med den innan du flyttar. Om du har en hemresa bokad och behöver utrustningen i din yrkesutövning medan du är här bör det vara ok att ta med och lättare än när du skriver dig i Brasilien. Men det kanske är skrymmande saker?


Ursprungligen postat av badis
Varfor inte bara salja och kopa nytt?


Tror det blir till att sälja det jag har istället. Kommer gå med lite förlust, men det kanske är sånt man får ta. Det jag känner är tråkigast är att det är svårt att få tag på kvalitet vad gäller möbler där borta om man jämför med det som vi har som standard här.

Ursprungligen postat av andejoha
Hej. Tänkte kort ge några tips.
Har du ej redan så skffa CPF. Kolla vilken visumtyp du skall ha hos Federala polisen. Vissa typer kan ej nytas emellan utan att lämna landet - och det kan vara ganska långt. Investeringsvisum finns, med då medföljer vissa investeringskrav.

Kommer du som anställd av någon är det oftast enklare att erhålla permanent uppehållstillstånd.

Har du frågor är du välkommen att maila mig.

mvh
andejoha


Tack Dyker det upp frågor så skickar jag mail
Vi är i processen att gifta oss, och försöker att ha allt klart tills jag landar. Så som jag har förstått det så blir det då mycket enklare att lösa de permanenta papprena då hon har en juridisk rätt till sin lagliga partner. Funkar inte det så har jag investeringsvisumet att luta mig tillbaka på, vilket är i processen att bli godkänt (förhoppningsvis då alla krav är uppfyllda).