2018-07-08, 07:22
UsernameDenied
Ursprungligen postat av aaerlig
Din första fråga kan jag egentligen inte svara på, men min gissning är att det går fint men du bör definitivt ha med intyg.

I Vietnam gillade jag Hanoi, Mai chau (strax utanför Hanoi), Hoi an, Da Lat, Ho chi Minh. Missa inte en motorcykeltur över Hai Van pass om du åker nedåt landet. Allra bäst i Vietnam var Phong Nha national park, missa absolut inte det och hyr en motorcykel och kör runt på plats. Landskapet är magiskt. 4G och surf är för övrigt mycket enkelt att skaffa i Vietnam, rekommenderar det starkt så att du kan kolla Tripadvisor längs vägen.

Nepal är även det helt underbart. Kathmandu är lite stressigt till en början om man är ovan men det vänjer man sig snabbt vid. Åk till Pokhara och häng där några dagar. Mysigt ställe med god chans att träffa bra människor. Och om du har tiden så är hela syftet med att åka till Nepal att ge sig upp i bergen. Kör inte någon tredagars snabbtur. Everest Base camp var den första jag gjorde och den jag rekommenderar mest. Annars är området nära Pokhara (Annapurna circuit, Annapurna base camp) också bra. Ta inte en deal från alla femtio guides som kommer försöka haffa dig i Katmandu, du får betala överpris. Det är enkelt att hitta i bergen, speciellt om du hittar en gäng att gå med.

Beträffande vaccin så tycker jag att du ska göra det på plats i Hanoi. Betalar du för sjukvården så får du hög standard. Det kommer kosta dig mindre att vaccinera dig mot i princip allt (hepatit A och B, japansk encefalit, rabies) än att bara ta hepatit i Sverige.

Övriga tips: Skaffa mobilt internet där det går. Du ber om SIM-kort och internet. Bli inte för full och vandra runt 03 på natten i Hanoi om du vill ha dina saker kvar. Ha extra bild på pass och visum i ryggsäcken. Ta med foton till visum på plats (exakta mått finns på internet). Ha någon typ av axelväska (rekommenderar pacsafe vibe 150) för att ha ett säkert ställe för dina saker. Om du ska trecka så finns all utrustning du behöver i Katmandu. Glöm inte att pruta på ALLT förutom på restaurang i de båda länderna. Slutligen packa inte väskan för fullt när du åker för du kommer hitta mer saker att ta med hem än vad du har plats för ändå.

Skriver från mobil så reserverar mig för stavfel 😅Schysst med alla tipsen, väldigt bra info som jag tror kommer vara till stor nytta när jag väl reser Funderar lite över det här med visum för jag har ju ett pass men visum vart skaffar man det? Nä mer än tre dagar blir det ju tänkte mig runt två veckor på varje ställe i alla fall och då borde man ju hinna se lite berg också! Var du i Halong Bay i Vietnam?