2018-07-20, 20:59
Zastroznjemje
USA är efterblivna och tillämpar inte "sterile transit", alltså att mellanlanda normalt. De behandlar dig typ som om du ska in i landet, även om du inte ska det. Det är därför du fick plocka ut väskan och checka in den igen. På en rutt Lima-Panama-Frankfurt-Sverige behöver du inte plocka ut väskan. Jag har själv flugit Bogotá-Panama-Amsterdam-Stockholm, samt Lima-Amsterdam-Stockholm.

Om jag vore du så skulle jag packa ner min literflaska med sprit och två pavor vin i stora check-in väskan och köra utan att blinka. Ingen kommer att rota i din väska på vägen, nej. När du kommer till Sverige så är det värsta som kan hända dig att de fiskar upp dig i tullfiltret och säger ajabaja, häller ut spriten och låter dig gå. Har dock aldrig hänt mig.

När du kommer från Sydamerika så är det inte en flaska sprit och två flaskor vin de letar efter om man säger så. Det finns andra saker som har betydligt högre prioritet. Men, till syvende och sist så är det du som reser och inte jag, så gör vad du vill men jag hade inte tvekat.