2018-07-31, 00:41
insidelight
Ursprungligen postat av Magnoman
Hej!

Jag går i tankarna att åka till honduras och dyka i tre veckor 2019. Har gjort tre dyk tidigare på en basic PADI licens och jag gillar det.

Skämt åsido så har jag också tankar på att bli yrkesdykare på grund av den höga lönen. Så det jag vill uppleva är dels honduras som semester men framför allt vill jag ta chansen att dyka så mycket som möjligt och se om det är något för mig. Har förstått att yrkesdykarutbildning i t.ex. norge är sjukt dyrt, så jag tänkte pröva mig själv i honduras först och se vad jag klarar av.

Tips, råd, tankar? Har också förståt att Honduras är farligt. Hur är man som säkrast där, några tips på den fronten?

MVH


ÄÄhh skit i honduras. Dykning i tropikerna kommer inte ge dig nått annat än lite fina vyer och och en och annan guppy att titta på. Vill man lära sig dyka på riktigt så ska man dyka i norden pungt slut.
Här i norden dyker vi med torrdräkt och tuber på stålplatta och inge jäkla BCD:er.
När jag tog mina dyk certifikat så garvade utbildara åt dom som tyckte att dom var "kuninga" när dom hade dykt i Thailand. Dom sa typ glöm allt ni lärt er där.
Men visst jag förstår det kan va lite kul med smesterdykning i tropikerna, men funderar du i banorna på att bli en professionell dykare så utbilda dig i norden. Mina lärare var gamla attackdykare. Dom var hårda som fan men jag kommer aldrig glömma det jag lärt mig. Det var ju inte genom militären men det kännes nästan så. Btw om du vill bli yrkesdykare så är nog militären det bästa utbildarna, men det gäller i.o.f allt dom lär ut.