2018-08-15, 01:26
Koiho
Kollade priser nu. Den billigaste varianten med tåg är nog Gatwick Express, 14.50 pund för en anytime ticket. Om du inte bokar med Southern trains, och köper en ”advanced ticket”. Hittade en sådan för 12 pund. Men då gäller det en specifik avgång på fredag, något som du väljer själv. Missar du den så får du alltså köpa en ny biljett. Något som kan vara värt att tänka på. Med EasyBus kostar det runt 8 pund på fredag, men restiden till London Victoria (centrala London) tar 1 timme och 50 minuter. Så satsa på tåget.

Från Victoria Rail Station går du sedan till Victoria Underground station. Du tar sedan Victoria line to Oxford Circus. Byter där till Central line till Bethnal Green.

Victoria and Albert: Childhood museum finns i Bethal Green, öppen 10.00-17.45. Gratis inträde. Du kanske hinner med ett besök där? Annars finns det inte direkt några marknader, sevärdheter etc i just Bethal Green. Det finns ju saker i närliggande stadsdelar, men frågan är hur mycket du hinner med.

Du kommer inte kunna ta tunnelbanan så tidigt på morgonen, utan ditt bästa alternativ är N9-bussen från Trafalgar Square/Charing Cross station till Heathrow Central Bus Station (Terminal 5). Eftersom den tar 1 timme och 15/20 minuter ungefär, så måste du tänka på det. Med tanke på att du troligen vill vara vid Heathrow vid en specifik tidpunkt. Du borde snarare vara framme till Heathrow kl. 4 snarare än att åka då. Även om du hade kunnat ta tunnelbanan, så hade du fått räkna med åtminstone en timmes restid. Kanske längre beroende på var du skulle börja resan mot flygplatsen. Tidtabell för bussen: https://tfl.gov.uk/bus/timetable/n9?fromId=490013767S

Eftersom du troligen kommer att resa med kollektivtrafiken ett par gånger (för att ta dig till Bethnal Green, och sedan för att ta dig till något ställe där du kan festa, och sedan till Heathrow) så kanske du kan köpa en one day travel card som gäller i zon 1-6. Borde bli både billigast och smidigast, än att köpa enkelbiljetter hela tiden. One Day travel card gäller fram till 04:30 på morgonen dagen därpå (köper du på fredag, så kommer biljetten gälla fram till 04:30 på lördagen). Men då är du troligen på Heathrow.