2018-08-19, 11:03
TokayGeck
Ursprungligen postat av Save7heDay
Hej forum.
Jag och min familj vill/ska flytta till Kanada då vi vill prova något nytt innan barnen blir för stora. Vi är ju inte bundna till det landet vi är födda i så att säga.
Planen är att vi kommer iväg under 2020. Så det är en stund kvar dit, men eftersom det är inte varje dag man flyttar så är vi nervösa (som satan) och vill hamstra information.
Vi har läst runt resebloggar, flyttbloggar, myndighetssidor samt en större mängd av vloggar på YouTube.

Min sambo "M" är utbildad SSK om 3 terminer och ses som våran biljett till Kanada då det råder brist på RN (Registred Nurse) i Kanada. Jag själv besitter ingen 3-årig utbildning utan har arbetat mig upp till en arbetsledartjänst på ett företag som är inom bygg.

Mycket mejl kontakt med några sjukhus i Kanada samt NNAS som är centrum för SSK som vill till Kanada. Har även varit i kontakt med Ashton University i Vancouver för att se att mina betyg från gymnasium håller för utbildning vid deras skola.

Men nu börjar det kännas som att det man läst är samma sak som står överallt. Så denna tråd är riktad till er med erfarenhet, kanske har ni varit i samma sits.

I vår plan så ska flytten ske om ca 19-24 månader, kanske är onödigt lång tid men vi tänker att man ska ha mycket tid att planera och fixa med boende, dagis/skola, jobb/studier, visum osv.

Inom vilka tidsramar behöver saker vara gjorda? EDUplanet vill tex att man söker skola 4 månader innan man åker, vad händer om jag inte kommer in men M har fått jobb och barnen dagis?

Många frågor finns det men vill inte kasta allting här direkt, utan ska försöka få kontakt och sen föra konversationen vidare.


Jag gjorde liknande resa för många år sedan. Det visum ni bör fokusera på är för dem under 36 vill jag minnas. Det är kort och gott ett 1 årigt work holiday visa med möjlighet för förlängning. Detta är det enklaste att få.

Det finns mycket jobb inom bygg, något jag själv arbetade inom ett tag i Kanada. Bosätter ni er inte i Toronto eller Vancouver så har du som outbildad mycket större chans att tjäna riktigt fina pengar. I Alberta, så finns både Calgary och Edmonton. Dessa är oljestäder och du kan tjäna uppemot 100 CUSD / timmen där om du har tur och ork.

Angående barnen hade jag nog först försökt få iallafall 1 jobb och söka kring dem skolorna i det området ni bestämer er för, självklart i förväg. Annars så gör det ju inget om ungarna går hemma med dig ett tag om frugan får jobb först.

Lycka till!