2018-08-19, 11:13
HenAnnan
Kanada har samma syn på Genus, HBTQ etc som Sverige. Så ni kommer att känna er hemma på det sättet.
Att man sedan inte har lika mycket "flyktingar" är ju synd. Men man kanske kan öka kvoterna?
För "utlänningar" är det ingen brist på; huvuddelen av befolkningen är 1:a eller 2:a generationens invandrare. Fast många är asiater och jobbar som tusan.

Landet är TOMT. Det är nästan bara mot amerikanska gränsen som det bor någon, och då gärna i en stor stad.
Trots att landet är tomt så är folk ovana vid naturen. Går man ut så går man till en park. Dessutom verkar man inte gilla att gå till fots, och därför är det inte alltid så gott om trotoarer.

Nationalsporten är Lacrosse, något som vi inte vet så mycket om. Och så tittar man på Baseball, som åtminstone jag inte förstår.
Kanada är också bra på Curling, och som alla vet på ishockey. Barnen spelar fotboll, men kallar det "soccer". Vuxna spelar inte fotboll.

Det finns ingen given nationalrätt eftersom folk flyttat dit från hela världen, men man äter hemskt gärna ute, och man umgås inte så mycket i hemmet.

Och så har man ordet "ombudsman" i sitt ordförråd. Taget från Sverige, för man ser upp till Sverige och tror att det fortfarande ser ut som på 70-talet.

Fransmännen gillar inte dom andra, och dom andra gillar inte fransmännen. Men franska är obligatoriskt för alla i skolan ändå. Konstigt nog kan fransmännen inte så mycket engelska och dom andra inte så mycket franska.

Kanada består av 10 provinser och 3 "territories" som alla har egna lagar, så det fungerar lite olika beroende på var man bosätter sig. I Vancouver är det mest kineser, i Toronto blandat, i Montreal mest fransmän och längst östkusten i övrigt folk med brittisk påbrå. Det påverkar också sättet att vara och bete sig.
I norr bor det nästan ingen. Tänk norrland, men mer glest befolkat och med MYCKET större avstånd.

Kanada (eller Canada) är ett bra land, men även om det är mer europeiskt än USA så är det mer amerikanskt än europeiskt. Hoppas ni trivs med det.