2018-08-19, 11:26
Ursprungligen postat av TokayGeck


Jag gjorde liknande resa för många år sedan. Det visum ni bör fokusera på är för dem under 36 vill jag minnas. Det är kort och gott ett 1 årigt work holiday visa med möjlighet för förlängning. Detta är det enklaste att få.

Det finns mycket jobb inom bygg, något jag själv arbetade inom ett tag i Kanada. Bosätter ni er inte i Toronto eller Vancouver så har du som outbildad mycket större chans att tjäna riktigt fina pengar. I Alberta, så finns både Calgary och Edmonton. Dessa är oljestäder och du kan tjäna uppemot 100 CUSD / timmen där om du har tur och ork.

Angående barnen hade jag nog först försökt få iallafall 1 jobb och söka kring dem skolorna i det området ni bestämer er för, självklart i förväg. Annars så gör det ju inget om ungarna går hemma med dig ett tag om frugan får jobb först.

Lycka till!

Trevligt!
Tänk att man träffar rätt på detta forum, satt med M för några kvällar sedan och diskuterade om vi skulle blotta oss här på Travel Forum (vill alltid vara anonym). Men vi kände då att för att få erfarenheter och kunna samtala om saker så måste man vara engagerad och bevisa att man inte är något troll.

Vart i Kanada bosatte du dig? Några tips på några mysiga städer?
Erfarenhet om landet? Vi tror ju på ett "större" liv i Kanada. Allt känns som att det är så mycket större skala på allt i Nord Amerika.
Ja, men som RN så får man i princip ett jobb innan man flyttar, många v/bloggare berättar sina historier om att dem fått anställning innan dem rest. Hoppas på det även i vårt fall.
Ja, bygg är nog rätt stort i Kanada, min plan var att studera och jobba typ 20h/v.
Samtidigt som jag i flyttläget kommer vara 33 år så kanske det är dumt att plugga med csn (3-600,000:-) och vara klar när man är 36-37. Kanske vettigare att satsa på att börja inom bygg och klättra? Eller olja som du pratade om, men man vill ju gärna trivas med sitt jobb i omstarten. Hade tänkt mig Business school 3 år med inriktning marketing.
Som RN tjänar man som nyutbildad i Vancouver ca 75k CAD innan skatt om året. Dagis ca 1200Cad i månaden för lillen som kommer vara ca 4 när vi åker.

Saken är då också att om vi åker till Kanada utan att jag söker skola när jag är i Sverige så får jag noll hjälp från något institut att komma igång med studierna, samt jag blir helt utan CSN.