2018-09-12, 15:44
Ursprungligen postat av Mackan52
"Mytologiskt" hittar du nog inte mycket, om du inte som jag accepterat den helige Gundam-roboten i ditt hjärta
(Sieg Zeon, en dag ska vi yttre folk bli fria)

Men det finns helt klart mer i Akihabara än allt elektroniskt/manga - prylar, men du får kolla dig fram för många butiker ligger inte på gatan, de ligger uppe i husen (läs på skyltarna vid hissarna). Jag köpte en komplett Tysk fältuniform i en butik som utan tvekan hade fått Aftonbladets redaktion att få en hjärtattack.

Den var full med välgjorda tyska ww2-uniformer, alltifrån meniga till fältmarskalk uniformer komplett med officersbatonger, hakkorsfanor, t-shirtar med Desert Korps förbandsmärke (som även kassören bar), medaljer mm högtalarna vrålade ut tysk vit-makt rock och marschmusik och plattskärmarna loopade en massa tyska krigsjournalfilmer

Det du köpt är förmodligen en "omamori", de är billiga men de är faktiskt det för att det inte är nån turistgimmick modell "Denna antika kinesiska artefakt skyddar dig mot ondo (Made in China). Lol, dumma utlänningar köper vilken skit som helst." utan för att folk faktiskt har dem som ja, vilken liten lyckopryl du eller jag själva skulle ha i nyckelringen eller fickan.

Du kan ju köpa en "ema" till din vän, du vet de där träplattorna som hänger utanför templen eller en standard "lyckokatt", de där söta missarna som ler och har ena handen uppsträckt.


Ok, tack! Ska definitivt kolla in Akiba igen. En såndär ema tror jag hon uppskattar mer annars än katten, i alla fsll om man inte hittsr någ8n som inte är i plast som de hemma.