2018-09-24, 07:59
Ursprungligen postat av Dr.Bong
Planerar ta med barnen dit två veckor och besöka Key West och Miami beach samt kanske spendera en dag på Disneyland och lite annat, aligator safari, m.m.

När är bästa tiden på året att besöka södra delen av Florida? när det inte är orkansäsong och inte för varmt.


Key West är fantastiskt och det finns mycket som barn gillar även om många åker dit för festandet, det är bara en del av Key West som man inte ens behöver se om man inte vill. För att se Key West krävs minst 3 dagar, vill man sen ligga på stranden eller kanske göra något ute på havet (fiske, snorkling eller liknande så kan det behövas mer tid.

Miami Beach, främst South Beach är det bästa och mest allsidiga resmålet. Det finns hur mycket som helst att se och göra, inte minst för barn!

Hyr ni bil så kan ni besöka Everglades på egen hand, rekommenderar att köra till Shark Valley Visitor Center, alternativt Ernest Coe V C, en airboat-tur kan ni ta någonstans på vägen där, finns många olika. Finns även någon Alligatorfarm om man vill se djuren i fångenskap också. Är man mycket intresserad kan man sen lägga i princip hur mycket tid som helst på att utforska mer av området.

Shopping ingår nästan obligatoriskt i en USA-resa. Sawgrass Mills ligger inte i Miami (en av de mest underskattade städerna av de som inte sett den på riktigt, rekommenderar en stadsrundtur helst inkl. en båttur från Bayside, eller Hop on Hop off buss för att få en första glimt och lite överblick över stan) utan väster om Ft. Lauderdale, i Miami är Dolphin Mall bäst men det finns oändligt med shopping även i South Beach.

I Orlando ligger två "Premium Outlet" som jag tycker är bäst där men även flera andra stora malls.
Disneworld består av fyra parker och en massa annat, vad ni väljer beror på smak, intresse och kanske barnens ålder, Universals två parker, Seaworld flera badparker och mindre parker plus i närheten t.ex. Legoland, Busch Gardens & Kennedy Space Center är annat som kan locka....

Oro för orkansässong är egentligen totalt obefogad, det är oerhört sällan en orkan träffar Florida så att råka komma samtidigt är mycket sällsynt. Skulle det hända så får man prognoser långt i förväg och man får ändra sina resplaner och bo någon annanstans än där orkanen kommer.