2019-03-03, 02:05
Meanderbetraktaren
Ursprungligen postat av Revolutions
I ett av klippen kunde inte killen använda sitt Amex....Tja det räcker att åka till Tyskland för att inte kunna använda Amex (och knappt ens VISA eller Mastercard heller) !

Övervakningssamhälle...Ser likadant ut i massvis med storstäder (främst i London) med kameror i varje gathörn. Blir man rånad är det enbart positivt att polisen har möjlighet att få rånaren på bild.

Varje gång man betalar med kort blir vårt köpmönster också analyserat av kortföretagen.

Mobiltelefonen registrerar exakt hur jag rör mig också. Är detta dåligt ? Ja möjligtvis för en kriminell, men om man krockat med bilen på resa och inte kan ange exakt var man befinner sig då är det nog väldigt få som inte gillar den nya tekniken.

Killen i klippen ondgör sig på att "robotar tar över jobben" - Knappast något nytt i väst heller, ingen vill ha monotoma enformiga jobb helt enkelt. Att jobben går till mycket mer intressanta arbetsuppgifter glömmer han av att berätta.

Att Shenzhen-området skulle var en dystopi har jag svårt att tro, snarast är väl Jänkarna rädda för att de är så fett jävla omsprungna ! När nu hela bilindustrin går över till el (och detta kommer att gå vansinnigt fort) är det ridå ner för oljeländerna och dollarn.

Ingenjörer och tekniker är den "nya oljan" helt enkelt och USA är vettskrämda. Alltså försöker de få Kinas tekniksprång att framstå som dåligt trots att de har fingrarna djupt ner i syltburken (skulle Kina sluta exportera billiga varor till USA eller oss i västvärlden så är det kört).

Sedan vet jag inte om storstäder i allmänhet är en utopi heller. Men det är en annan fråga ! Mindre samhällen står för en bättre gemenskap enligt mig.


Det finns en viss charm med små och medelstora städer, där man kan ta sig runt överallt på cykel och ganska ofta till fots. Man känner folk. Inget behov av buss eller tunnelbana. Jag håller med.

Även i övrigt gör du åtskilliga intressanta jämförelser rörande industrirobotar, mobiltelefonen och utbildningskompetensen som "den nya oljan". Trevligt att kunna ha en dialog med någon som är sansad, intellektuell och balanserad.