2019-03-08, 22:34
svensk0kina
Ursprungligen postat av Jonipoon
Lätt att förblindas av Kinas framgångar om man endast besöker de stora städerna. Hundratals miljoner kineser bor fortfarande urfattigt, och stora delar av landsbygden saknar fortfarande el och rinnande vatten.

Pga de skenande huspriserna i de stora städerna har folk inte heller råd att bo där.

Visst, Kina har visserligen fått en stor och stark medelklass de senaste 20 åren, men man glömmer ofta bort hur många kineser som fortfarande bor i fattigdom. Staten jobbar febrilt för att sopa denna fakta under mattan, därför blir det så skrattretande motsägelsefullt när Kinas regering t.ex. lanserar kampanjer för att hjälpa fattiga arbetare i Malaysia när Malaysia har en högre medianlön än Kina...

Mycket av Kinas högteknologiska framgångar är dessutom bara ren och skär propaganda. Det skryts ofta om hur det kryllar av övervakningskameror med face-recognition software, när majoriteten av dessa kameror i hela landet ofta är av väldigt låg kvalitét. Jag tvivlar inte på att det förstås existerar övervakningskameror i Kina på vissa utvalda platser som är av hög kvalitét, men det är som sagt utvalda platser. Kina är experter på att luras.


Nar jag forsta gangen besokte min frus hem var det valdigt fattig, det var i slutet av 90 talet. Jag kommer ihag att vi kopte en moped till svarfar. Och vi under ny arets satt runt bordet och vi hade en mindre kol eld under bordet. Kolelden gav varme men mycket av daliga gaser sa att dorrarna var oppna.

Idag har alla av slaktingar bil och AC och lever pa en niva som sodra EU.