2019-10-18, 21:49
beaver_se
Ursprungligen postat av tnkanubite
Är helt random i min aktivitet här på FB. Men ser mig lågt från en "hjälte", men fattar vad du menar. Vi har snackat n stöff sedan oktober 2018, så är inge "hastigt" beslut eller så. Och många gånger som jag dragit fram nackdelar med att flytta hit och helt enkelt sagt att hon skulle kunna få det bättre där hon är (då hon själv jobbar och så. Just specifikt för att hon ska flytta hit och sen titta på mig och tänka "det är hans fel att jag är fast i det här kalla, mörka land". Om du förstår vad jag menar

men iaf, ja. det är viktigt att man tänker på att även om man själv VILL att flickan man snackar med ska flytta till en. Så ska man även tänka på vad det skulle innebära för hennes del.

Just det, ang SFI, så har jag snackat med henne om det. Både att det kan ta minst ett år innan man blir klar där. Samt att har man otur kan det ta flera månader innan man ens får börja på SFI, och under den tiden kommer hon antagligen inte kunna arbeta alls.
Hon sade då att så länge hon har något form av arbete är hon nöjd, så kan hon söka annat sen.

Sen ja, jag tar upp dåliga saker med att flytta och bra med att stanna där hon är lite då och då. För att minska risken att hon gör något hon sen ångrar.

Den sista meningen av mitt citat som kom med var ju inte ämnat dig ..

Hur som så är det bra som du gör att ge svängrum för att det kan gå åt olika håll med flytten, bra att vara förberedd. Och att du är ärlig i svårigheterna här gör ju att din trovärdighet hos henne ökar och hon slipper få en chock.

Vi fick tyvärr ingen hjälp av AF alls, så frun ville ta hand om hemmet och köket istället, så fick det bli och det fungera hur bra som helst. Visar man bara att man värderar det de gör så fungerar det även om inte hon drar in pengar just nu.

Nu är vi mer inne på att vara så mycket det går i Thailand, så vi planerar åt det hållet och typ inte investerar i något direkr här i sverige. Tyvärr är kronan inte så rolig nu så man får bromsa resandet en del, men man får väl lösa det på annat vis så man/vi kan få njuta av värmen istället för "mörkret" som faller i gamla sverige...