2019-12-04, 13:20
Mr.Sweden
Ursprungligen postat av Giant Squid
Vad kostade kalaset.?
Kan tänka mig att lite äldre vagnar är charmigare, inte såndär pendeltågsvibb över det hele.

Finns det nån sammansatt site där man bokar tågresor genom europa där det sannolikt innebär byten mellan olika bolag?

Att åka tåg i Sverige fungerar fint vid privatresor men undviker det till affärsmöten eftersom punktligheten bitvis är under all kritik. Somliga säger att det beror på att tågen driftas av 40+ privata aktörer - men i Schweiz där dom har 90 privata går de punktligt som Rolexar. Svaret är uteblivet underhåll (du vet var pengarna behövs) och pissig organisation. Det senare märks när du ska ut på din långresa - du hittar ingen info och ingen som kan hjälpa dig planera. Järnvägsbolagen har fått stekta sparvar flygande in i munnen en längre pga alla miljötänkande resenärer men orkar inte anstränga sig.

Har nyligen försökt boka Stockholm - Nice eller Stockholm - London men gav upp pga bristfällig information och priser som närmar sig det löjliga. Man ska vara bra flygrädd för att ställa upp på det rånet.

Sorry om jag lät negativ. Älskar egentligen tåg, mest av teknik- och nostalgiskäl, men det är verkligen 1800-talets teknik med oerhörda driftskostnader för anläggning och underhåll. Jämför med flyget, infrastrukturen inskränker sig till en remsa asfalt en bit utanför stan.

Här har du länkar där du ev kan få hjälp.
https://klimatsmartsemester.se/boka-tag-utomlands