2020-08-17, 18:24
Bucketshop
Ursprungligen postat av Pr33
Jo det stämmer ju jag sitter själv i den sitsen. Hur tror du personligen att möjligheterna ser ut med en computer science degree? Och frågan är, finns det någon väg till green card från H1B?


Med en computer science degree har du väl 3 års OPT, dvs tre möjligheter att vinna H1B-lotteriet så då har du ju rätt goda möjligheter. Utan att veta så skulle jag gissa att det kan vara lite knepigare ifall du jobbar på en start-up då dom eventuellt inte har pengar/kunskap att sponsra. För större firmor bör det inte vara några problem då dom garanterat har jurister som kan köra copy-paste på alla ansökningar dom gör varje år. Men det är väl bara höra runt på campus hur snacket går, antar att ni är ett par stycken utlänningar som är i samma sits så det borde väl finnas lite knep på vart man ska leta sig för att maximera sina chanser att få stanna.

Och ja, H1B visa är väl, förutom att gifta sig, typ den vanligaste vägen till ett green card, tror jag. det är åtminstone fullt möjligt att skaffa green card från ditt h1b.