2020-10-21, 22:39
gurka111
Ursprungligen postat av wwr
Jag tror det löser sig för dig till slut. Det skall bara vara så där ibland. För länge sedan skulle jag bara förlänga turistvisum en månad på en liten ort i norr. Jag hade blivit varnad för kontoret och var nyrakad, tog av skorna etc. Hotellet hade skickat med en bunt dokument som de visste behövdes. Men det sprack på att receptionisten och inte husföreståndarinnan hade skrivit under ett av dokumenten. Så det blev 5 mil moppe tillbaka och ny tur dagen därpå. Jag hörde att t.o.m. hotellet var upprörda när de talade med immigration på telefon.

På andra små ställen i norr kan de vara väldigt trevliga. T.o.m. skoja om hur myndigheterna tidigare fyllt i mitt pass fel.

Det löser sig nog för dig tror jag. Men det är kämpigt när man håller på. Immigration är ändå oftast enklare i Thai än i många andra länder. En del köper ju tjänsten genom agenturer.


Gammalt inlägg jag vet men bara måste ha svar på detta, var är dom ännu jobbigare menar du? Säg inte USA om du är från Mexiko eller Australien om du är från Indonesien eller dylikt det är inte relevant.

Thailand har varit en jävla mardröm sen 2015 ja som någon skrev. Dessa "regler" som exempelvis kan gälla just på onsdagar men kommer man på onsdag så var det visst på tisdagar dom gällde osv. Allt är bara yta vilket ju är en fundamental kulturell aspekt i största allmänhet. Det är stämplar och sigill och högar med papper, fina vimplar och uniformer och sen är det ingen ordning på någonting, överhuvudtaget. Bara sura miner för nu kommer dom där jobbiga jävlarna vars blotta existens är anledningen till att fittan bakom disken på immigration office har ett soft jobb med bra lön.

Kan inte med ord beskriva hur skönt det är att ha flyttat, och immigration proceduren är ett sms till en kille som kommer och knackar på hemma och hämtar passet och säger tack, sen kommer tillbaka ett par dagar senare stämplat och klart.