2007-06-13, 07:36
dmpbarn
Ursprungligen postat av rigormortis77
Jag gjorde mitt x-jobb i Cork och bodde där ett par veckor. Det är en ganska fin liten stad och ska man hålla sig i citykärnan så klarar man sig utmärkt utan bil då stan är liten. Dessutom är det ju sjukt jobbigt att köra bil i Irland på grund av deras konstiga högertrafik. Däremot är Irland allmänt sett ett fin ö och jag kan verkligen ändå rekommendera att ge sig ut på landsbygden för en trevlig naturupplevelse= dramatiskt landskap. Framförallt bör du besöka den sydvästra kusten, Bantry är en fin liten stad precis vid kustremsan- åk dit.

Priserna är väl lite billigare än i Sverige, vi bodde för en billig penning på nått skabbigt hostel vilket ju duger när man är ung och inte bortskämd. Att gå ut och dricka öl var dag är naturligtvis ett måste, dock så talar byborna en obegriplig engelska så kontaktförsöken med lokalbefolkningen skedde för min del uteslutande när man var rätt packad och således också smartare än man normalt sett är.Jag hade tänkt att bo någonstans där det är billigt, vars spelar inte någon större roll, dock måste jag kunna ta mig till arbete och affärer relativt enkelt också. Språket hos lokalbefolkningen, gäller det hos alla eller är det bara äldre människor som pratar den där udda dialekten?

Ursprungligen postat av Neman
Har du tänkt och jobba där? Om du har det, så är det bara att hoppas att suget efter arbetskraft är lika stort där som i övriga Irland. Ett dussin kollegor har flyttat över och alla har fått jobb inom sitt yrkesområde på <2veckor. Allt från banktjänstemän till kockar.Tanken är att jag ska jobba där, ja. Här i Sverige känns det ganska hopplöst att söka jobb då jag inte har utbildning eller någonting annat att skryta med.