2021-03-16, 15:56
frozendragon
Ursprungligen postat av Ortensfavoritt
Hej. Jag vill flytta utomlands och leva där. Jag undrar ni som har erfarenhet av detta, Hur är det att flytta utomlands jag har alltid tyckt om Amerika sen finns det andra länder jag har på listan.
Är det lätt att flytta, livet blir det som man tänkt sig? Är det svårt att leva ensam i ett land där man inte känner någon/många.

denna tråd är seriös och jag vill gärna att ni håller den seriös.

Jag är ung så det bara kasta råd på mig. Jag tänker vad måste jag tänka på inför flytt och allt som hör till.

Om du vill flytta till usa har du princip bara två alternativ. Antingen hittar du en tjej att gifta dig med, eller så spenderar du massor med pengar. Tror invensterings visa kräver 500k USD.

Kan inte utala mig om det blir ensamt eller inte eftersom jag har familj i USA. Men ditt största hinder kommer vara att förstå hur allt funkar i det nya landet. Kommer vara lite av en inlärningskurva. Personligen tycker jag USA var hyffsat lätt att flytta till eftersom vi exponseras till deras kultur ganska mycket genom tv. (Ta det bara inte för bokstavligt, vissa saker hör bara hemma på tv). Skulle gissa att engelska talande land är vad du vill fokusera på annars får du en helt ny dimension till det att lära dig lokala språket.

Fundera även på tidzonen du kommer hamna i. Det kan påverka ganska mycket hur du kan kommunicera hem till släkten.

Begär också ut personbevis med stämpel innan du åker. (Det är samma sak som birth certificate). Var du än åker kommer du nog behöva det ganska ofta.