2021-04-26, 09:08
bjornebarn
Ursprungligen postat av blimp
Nu kommer det en Flashback-rekommendation, sa du far ta den som sadan.
Om jag var du skulle jag omedelbart avboka resan. In i Japan kommer du inte. Inte pa de premisserna i alla fall. Forst och framst, visum behovs for att komma in i Japan. Las fotonot 2 (注&#65298. Visum utfardas som regel inte.

Jag ringde faktiskt 審判課, eller Adjudication Division som den heter pa engelska. De uttrycker sig givetvis inte lika kategoriskt som jag, utan sager bara att det ar inte de som utfardar visumen, men att just denna mening, som du hanvisar till, har funnits hela tiden.


Tack! Jo, att det behövs visum har jag sett, men det tycks inte gå att få någon vidare klarhet i under vilka premisser det går igenom. Jag har alltså ingen aning om huruvida det skötes på godtyckliga regler, med individuella bedömningar, eller om det är ett generellt förbud där bara ett fåtal går igenom. Jag har fortfarande inte hört av mig till ambassaden, men jag skall göra det.

Hur som helst, flygresan kan jag avboka till sista minut, och väljer jag att ta en voucher istället för pengarna tillbaka så får jag dessutom en bonus på 15 % av vad jag betalade, så det är ingen brådska. Kanske kan saker öppnas upp om jag har tur. Men det är väl tveksamt att det sker innan OS...