2021-12-09, 20:21
Pixcool
Ursprungligen postat av bjornebarn
Oj, det hade jag inte noterat alls. Jag gissar att det här är rätt länk? https://toyokeizai.net/sp/visual/tko/covid19/en.html Men ja, det låter ganska misstänkt om de har så få tester. Dagliga inrese-cap:en ligger väl på 7500 personer. Nu kanske inte det är fullt, men om det är det, och varje resenär måste ta två tester, så innebär det att inresande står för ca 15k tester per dag, eller ca en tredjedel av alla. Därmed blir det 35k tester totalt per dag.

Vad gäller Sverige tror jag du har missförstått siffrorna: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuell...

det är alltså ca 150k tester _i veckan_ i Sverige, eller 21k tester per dag.

Per capita är det dock en väldig skillnad ändå, 2.1k per miljon invånare i Sverige och typ 0.26k per miljon invånare i Japan.

Hur fungerar det med tester i Japan? Det går alltså inte på hälsoförsäkringen / statliga subventioner? Jag hittade en prislista över testfaciliteter nära KIX, och där låg priserna på ca 20 000 - 30 000 yen för ett PCR-test, förutom en enda teststation som endast tog ca 3 000 yen (jag undrar därmed om det helt enkelt stod fel i tabellen).

Vad gäller deras statistik så har jag inga problem att lita på den, men, även om statistiken rapporteras korrekt så kan det självklart ändå uppstå bias av andra anledningar, som tex att folk inte bemödar sig/har tid med/har pengar att testa sig.


Du kollar på vecka 41 för Sverige. Tittar du senaste veckan har det trappats upp. https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuell...

Men oavsett så formulerade jag mig lite dåligt tidigare. Jag litar på statistiken som finns, men undrar om den är en produkt av relativt få tester eller ej.