Ursprungligen postat av YahooooBoooo
Jag tillhör de som tycker att äggröran är det nästan viktigaste på hotellfrukosten. På samma hotell kan det variera vilt från dag till dag (även vid samma tid). Det kan vara från en len krämig sak till gul keso i vattenbad. Varför är det så? Är det tiden det stått, värmen, kockens skicklighet, innehåll? Kan man fråga att få ny om det är keso?
Det är vanligtvis inte kockar som fixar frukosten på hotell (i sverige) utan unga flickor som lär sig av dom lite äldre flickorna som varit där längre.
Äggröran har jag aldrig sett varit pulver utan kommer i bag-in-box
https://www.menigo.se/produkter/mat-och-dryck/mejeri-ost-agg/agg/aggprod... som hälls upp i ugnsbleck som sen körs in i kökets ugn och värms vanligtvis med ånga och så sätter tjejerna tid på ugnen och när ugnen tjuter så går dom och rör om och sätter på den lite till.
Noll känsla så klart och en äggröra kräver ju ett bra handlag för att få bra, att se hur mycket den kommer gå efter innan den gör det och det är omöjligt i dom där ugnarna utan på spisen, men då kräver det att en personal står med det en bra stund vilket inte sker givetvis.
Ibland blir det bättre än andra gånger.
Dom som är frukostpersonal har en del att stå i och äggröran ska bara göras, dom bryr sig inte så mycket.