2022-02-19, 07:19
Herkulesbig
Ursprungligen postat av SextusEmpiricus
Liberdade kanske inte är den del av SP som man ska besöka om man vill äta kött. Däremot har de god ramen, ex. det här stället har jag själv varit på flera gånger: https://www.lamenkazu.com.br/. Annars kan jag främst rekommendera söndagsmarknaden i Liberdade där de har jättegyoza och bläckfiskbollar (har glömt vad de heter). En klassiker, som dock inte är så japansk kanske, är Yokas pastel. Här är en video: https://www.youtube.com/watch?v=ewjIM_OSbKQ där han som pratar (känd från brasilianska Masterchef) också tar upp att det idag är mer en asiatisk stadsdel än en strikt japansk.

Det bästa med japansk mat i Brasilien är ändå, enligt min mening, deras sushi. Bäst är att gå på så kallad rodízio eller all-you-can-eat. Har dock aldrig gått på något sushiställe i Liberdade, utan oftare i de som ligger i det lite finare Jardins i närheten av av. Paulista.

Hotell och sånt har jag tyvärr ingen koll på. Har dock bott kortare tider i Liberdade och tycker väl inte att det är mycket värre där än andra ställen i centrala SP (möjligen med undantag för Sé. Man kan bli rånad överallt, och det hjälper inte nämnvärt bara för att man håller sig till de rikare kvarteren.


Tack för tipsen! Jag är verkligen en anti sjömat ätare. Men sushi kan jag äta lite grann, men vill helst ha kött.

Ja de säger det är farligt, fast det kan hända överallt. Men man ska ju inte springa runt utmana ödet med flasha med man är rik. Som typ dyr rolex, senaste iphonen m.m.