2007-08-26, 19:46
Ursprungligen postat av milk
lobengula: Vet ej hur stor erfarenhet av Afrika du har, men som jag skrev, det är inga problem att resa igenom länder med minibuss/tåg...Vissa länder kräver givetvis visum som skaffas i förtid, men det är ju en annan sak!


Jag säger inte att det inte går. Jag menar däremot att det är en ganska avancerad resa som kräver noggrann planering och "research". Man bör inte chansåka till Casablanca och säga "var är bussen till Algeriet?".


Ursprungligen postat av milk
Utbudet är relativt stort och en sådan resa som trådskaparen efterlyser är inte på långa väger omöjligt, man transporterar sig relativt snabbt (för att vara afrika) och enkelt samt hyffsat billigt...De flesta brukar vara hyggliga mot vita och skjussa dom sista biten från stationen (om du åker minibuss) fram till gränsen och även iblad hjälpa till för en mindre slant och en autograf!


Nu är ju Afrika en kontinent så utbudet lär variera beroende på var man är. Men du har ju rest långt och på ett sådant sätt som TS vill. Kan du inte berätta om den sträcka som du åkte? Var startade du och vad var slutmålet? Vilka länder var det?


Ursprungligen postat av milk
Men har du andra erfarenheter så får du gärna dela med dig, vet många som rest LÅÅÅÅNGT (ink. mig själv) utan svårigheter...Men tänk på att Afrika är Afrika, en enkel grej här kan vara MYCKET svår där, men fifan vad du kommer vara en intrssant person när du kommer hem!Jag har inte mycket erfarenhet av nordafrika förutom Marocko och Ghana, däremot har jag en del erfarenhet av södra delen. Hittills har det väl blivit ett tjugotal tripper till i princip samtliga länder förutom Botswana och Uganda. Buss, tåg och egen bil. Men framförallt flyger jag om vi pratar distans, väl på plats egen bil.

Har du gjort en längre resa genom kontinenten per minibuss/tåg så hoppas jag att du vill berätta mer om den.