2007-09-02, 14:09
Ursprungligen postat av dmpbarn
Jag ska jobba som kundtjänst och körkort har jag inte ens tagit än, så problem med att låna någons bil kommer jag då inte ha sådär firekt.

Jag har hört talats om att polisen är ganska hård i Estland.. Eller rättare sagt i alla öststatsländer. Ligger det någon sanning i att dom är omänskligt hårda eller är det bara en överdrift?

Jag skulle få hjälp med allt som behövde göras, såsom att skriva sig i Estland osv. av företaget, så jag hoppas att dom hjälper till att fixa ID-kort också.

Jag kommer jobba och förmodligen också bo runt Lasnamäe/Pirita. Jag vet inte vilken av dom det tillhör, men runt det området. Och jag har för dendelen ingen aning om det är centralt eller inte. Har bara sett det på en karta, men den säger inte mig så mycket.

Hur kommer det sig att kassörskan på Säästu-market inte ler då? Är det bara hon eller är det så allmänt i Estland?

Jag bodde i Tallinn för en sex-sju år sedan. När du säger att du ska bo i Lasnamäe... Jag hoppas att du inte menar en lägenhet i deras höghus-komplex. Ett riktigt skabbigt område. Det finns (eller, fanns) tre stora hus i Lasnamäe, något av dem är okej, höga murar, el-grindar och på ett behagligt avstånd från höghusen. Enda fördelen är att området ligger precis vid Kadriorg-parken, som är ett mycket fint område att gå omkring i.
Annars är det väl hyffsat centralt, tar väl en 20 minuter in till Vana Tallinn.

Pirita är trevligare, men du får räkna med att det tar en 10 minuter till in till staden.

Ang. Polisen, jag har aldrig haft något problem med dem. Jag antar att det beror på vad du ämnar att göra, men dem kommer inte att trakassera dig.