2007-09-12, 22:46
Flyg med Sterling från ARN på fredag morgon kl 07. Fan vad jag avskyr tidiga flighter, men så blir det ju om man ska åka billigt. Flighten var dock helt okej och stewarden visste vad som förväntades. Direkt efter start så fanns det ett par kalla bira och chips framför mig

Planet landade i Nice enligt tidtabell och hyrbilen hämtades. Två timmars bilresa till Marseille. Det är ju en jättebra och fin motorväg hela sträckan. Problemet var alla jävla vägtullar. Vi hade inte några mynt och att hitta manuella luckorna var inte helt lätt. Väl framme i Marseille så insåg vi rätt snabbt att kartan från Europcar sög hästballe. Det finns typ en miljard små gator i Marseille. Men, men, en bilmek på en lokal verkstad försåg oss vänligt med en riktig karta och till slut hittade vi lägenheten som vi bokat på internet. Fransosen som hyrde ut lägenheten kunde inte ett ord engelska men efter en del trixande så satt vi på balkongen med en iskall kronenbourg.

Lägenheten låg någon mil från gamla hamnen:


http://www.marseilleforum.com/11-quartier-la-pointe-rouge-et-la-madrague.htm

Lokala puben Red Lion blev vattenhålet no 1:

http://www.eng.cityvox.fr/bars-et-boites_marseille/the-red-lion_6463/Pro...

På lördagen var det dags för Rugby! Nya Zeeland mot Italien på Stade Velodrome. 33 grd och strålande sol. 58000 på läktarna. Mäktig upplevelse men fransoserna hade inte förstått det där med sport och öl. Det enda man kunde köpa på arenan var lättöl och det var typ 30 min kö. Efter halva matchen så tog lättölen slut och det blev upprorsstämning bland dom som inte fattade att det faktiskt var just lättöl.

NZ krossade naturligtvis ett blekt Italien. NZ kommer med all sannolikhet vinna VM men det återstår att se.

Vieux Port (gamla hamnen) är sevärd. Många, många barer och restauranger. Tunnelbanan fungerade riktigt bra och visade sig vara snabbare än taxi.

På söndagen blev det en utflykt till Aix-en-Provence och pub-match Sydafrika mot Samoa. Herregud vilken bra match! Kopiösa mängder Kronenbourg för 5 euro st plus en Boef tartare. Kyparen bögförklarade mig när jag vílle ha min råbiff halstrad

Måndag, speluppehåll och återhämtning på playan. Tisdag bilutflykt till Cassis som ligger två mil utanför Marseille. Idyllisk badort. Närmare 35 grd och ölen flödade på strandbaren. Nu har jag fixat en pinsam tvättbjörnssolbränna. Vita ögon, två vita streck efter solglasögonen. Många ryska fotomodellturister. Vi hann med en vingård och köpte ett antal flaskor Cassis vitt vin.

Idag (onsdag), hem med Czech Air från Marseille. Ensam framme i businessclass och den bögige stewarden levererade iskalla pilsner urquell.

Nu är man sleten men det var en riktigt bra tripp