Ursprungligen postat av TriciaTakanawa
Det är väldigt svårt att säga att japaner är si och så eller gör si och så. Bara en enkel rätt som Udon ser helt olika ut beroende på var du befinner dig i landet.
Det här var i Ibaragi och sashimi för 30 år sen men
https://notesofnomads.com/poisonous-fugu-pufferfish-tokyo-japan/
du kan läsa om säkert tio olika sätt att äta Fugu där, jag hoppas du hittar något som är mer minnesvärt. Maten är ändå det bästa med Japan.
Ja, maten är god. Lite fattig på fett dock, så jag är ofta hungrig. Borde väl äta mera ramen.
Tack, men jag lägger hellre pengar på en delikatess som
awabi (havsöron) än fugu.
Mjo, det är stor skillnad t ex på hur man tillagar ål i Kansai respektive Kanto. Jag föredrar ju den kolgrillade varianten i väst mot den ångkokade grå geggan de äter i huvudstan.