2004-03-29, 23:34
Fatty Arbuckle
Jag var i Ayia Napa för ett par år sen och kan verkligen rekommendera er att resa dit. Snittåldern i Ayia Napa låg på ca 18-20år (de flesta äldre bor i Fig Tree Bay)så det är ett riktigt bra resmål för ungdomar som älskar att festa. När det gäller stränder så finns det gott om dem och de flesta hotellen har faktiskt en pool.

Barer och klubbar finns det gott om. De flesta ligger på det det stora Klostertorget. Ett ställe som fylls med unga killar och tjejer på kvällen(många är skandinaver och britter). Att ragga där brukar inte vara något större problem för de flesta. Tyvärr så tar de inträde på de populäraste klubbarna, men man brukar kunna få fribiljetter av pr-snubbar om man är vaken på dagarna. Festandet brukar börja vid 21-tiden och upphör vid 5-6 tiden på morgonen.

När det gäller maten så är den tyvärr ganska dyr om man äter cypriotiskt eller kinesiskt(på Cypern finns det massor med kinarestauranger). För den som vill spara pengar så finns det gott om snabbmat och minimarkets(små livsmedelsbutiker). I en minimarket så kan du köpa det mesta inklusive sprit. Då det brukar kostar en del att dricka på klubbarna så rekommenderar jag er att köpa nåt att grunda på innan ni drar ut. Starkspriten är billig(ca 80-90kr/helrör) och den inhemska ölen är helt ok.

Om ni får nog efter ett tag och vill vara "intellektuella" så kan ni ju alltid åka till Nicosia(huvudstaden) och se "den gröna linjen"(gränsen mellan den grekiska och den turkockuperade sidan). Ett annat mål kan ju vara "spökstaden" Famagusta. Man får inte gå in i den, men det anordnas utflykter till bra utkiksplatser. För shopping så kan man antingen åka till Nicosia eller Larnaca(Larnaca är nog aningen billigare).